Begynderkursus i biavl 2022

25.02.22

Begynderkursus 2022

             

Hammel og Omegns biavlerforening afholder kursus i biavl for begyndere

Den teoretiske del

Den teoretiske del af kurset foregår i Gjern Kultur- og Idrætscenter, Skovvejen 6, 8883 Gjern kl. 19-22  Tirsdag den 8. marts, tirsdag den 15. marts, tirsdag den 23. marts og torsdag den 31. marts og afsluttende tirsdag den 16. august. I pausen serveres der kaffe og franskbrød med forskellige typer honning.

Der undervises i bisamfundets sammensætning, biernes livscyklus, årets gang i bigården, indretning og placering af bigården, biernes sygdomme, honninghøst og honningbehandling, fodring og indvintring  og biavlerens redskaber.

Den praktiske undervisning

Den praktiske del foregår i skolebigården ved Klintholm. Vadstedvej 110, 8450 Hammel, alle dage kl. 19.00. Vi underviser hver tiende dag skiftende mellem mandage og torsdage.

Datoer: 28. april, 9. maj, 19. maj, 30. maj, 9. juni, 20. juni, 30. juni,11. juli, 21. juli, 01. august, 11. august og 22. august.

Der er dog tre praktiske undervisningsgange som falder uden for. Den første er torsdag den 21. april, som er en materiel aften, hvor i får gennemgået, hvordan materiellet klargøres til sæsonen f.eks at smelte voks i rammer.

Den anden er en aften, hvor i lærer, hvordan honningen høstes og klargøres til opbevaring i stor emballage eller på glas. Normalt slynger eller presser vi vokstavlerne med honning medio juni og primo august. Datoerne følge en gang i juni og juli/august.

Til slut følger en særlig plan for indvintring, fodring og syrebehandling

Aftenerne forløber i store træk med et teoretisk oplæg om, hvad der rent praktisk skal gøres under gennemgangen af bifamilierne, og afsluttes med en hyggelig snak om aftenens oplevelser og besvarelse af spørgsmål over en kop kaffe og en honningmad.

Tilmelding og kursusgebyr

Tilmelding til: Poul Fjeldsted, fjeldstedpoul@gmail.com eller tlf. 2321 8994, med oplysning om navn, adresse mail og tlf. nr.

Sig til hvis ikke oplysningerne må skrives på en deltagerliste, som sendes til alle deltagere. Der kan optages 15 begyndere på holdet, som optages efter først til mølle princippet

Tilmeldte vil modtage endeligt program med flere oplysninger

Kursusgebyr i alt kr. 600. Kontonummer oplyses ved bekræftelse på tilmeldingen

Med venlig hilsen

Poul Fjeldsted og Kursuslederne Susanne Bengtson, Gert Pedersen Aamand og Per Bengtson

Læs programmet her

Danmarks Biavlerforening har produceret en lille video om Begynderundervisning i Biavl

Del video om begynderkurser på Facebook.

Del dette indlæg

Nyeste indlæg:

Nyhedsbrev nr. 2, marts 2024

Hammel og Omegns Biavlerforening Nyhedsbrev nr. 2, marts 2024 Kære biavler Foråret er på vej – bierne er aktive på de luneste marts dage og

Læs mere »