Lokalforeningsseminar i Ejby

Lokalforeningsseminar 5. november 2022 i Ejbyhallen på Fyn

4 morgenfriske mennesker fra Hammel og Omegns Biavlerforening (HOB) mødte lørdag op til velkomstkaffe og brød i Ejbyhallen på Fyn. Foruden kaffen var programmet en del orientering om formiddagen. Over middag fordelte vi os på tre af de fire workshops omkring Social medier i foreningen, Messestanden, Fundraising og Flere frivillige.

Danmarks Biavlerforening (DBF) har i foråret 2022 udført en Lokalforeningsundersøgelse, og resultaterne fra denne spørgeskemaundersøgelse blev gennemgået. Formålet med undersøgelsen var at tage ”temperaturen” på lokalforeningsarbejdet. Hvad går godt – hvor er der problemer? Hvor kan DBF hjælpe?

Resultaterne vil senere blive trykt i foreningens blad ”Biavl”. Der var inspiration og erfaringsudveksling og bl.a. blev der berørt emner som ”Hvorfor stopper nybegyndere?” og ”Hvordan kommunikerer lokalforeninger med medlemmerne”. Der var også fokus på erfaringer med de bureaukratiske byrder i lokalforeninger – f.eks. i forhold til bankerne. DBF arbejder på at tingene kan gøres smartere.

Der blev gjort opmærksom på nogle kommende arrangementer:

4. – 5. marts 2023 Biavlskonference

Lørdag d. 20. maj 2023 Biernes dag – Biernes dag er en international dag, der altid ligger den 20. maj – og der blev talt om hvordan vi gør os synlige på Biernes dag med f.eks. åbn bigård, honningsmagning, børneaktiviteter, mv.

Og ikke mindst blev der orienteret om Apimondia 2025 i Bellacenteret i København

I starten af september 2023 er der Apimondia i Santiago i Chile, og først herefter vil der komme en hjemmeside op omkring Apimondia i København i 2025.

Vejen dertil har været lang. DBF’s formand Arne T. Henriksen fortalte om Sverige der ansøgte i 2013 og fik afslag. Danmark der ansøgte om værtskabet i 2017 og fik afslag. I 2022 gik man så sammen i Skandinavien og ansøgte igen om værtskabet i 2025, med afholdelse i København og med medlemsture til de øvrige nordiske lande. Og det gav et positivt resultat – og hvad er så en Apimondia Verdenskongres?

Den består af 5 ting. En udstilling i Bellacenteret i København. Der er konkurrencer, bl.a. Honningbedømmelse – en konkurrence som Danmark har vundet en enkelt gang – der er det videnskabelig spor med mange interessante indlæg. Og som noget relativt nyt efter Corona, vil der også være en virtuel kongres. Sidst er der udflugter hvor deltagerne kan komme rundt til de andre skandinaviske lande for at opleve biavl der.

Andre billeder fra Lokalforeningsseminar i Ejby på Fyn:

Del dette indlæg

Nyeste indlæg:

Nyhedsbrev nr. 2, marts 2024

Hammel og Omegns Biavlerforening Nyhedsbrev nr. 2, marts 2024 Kære biavler Foråret er på vej – bierne er aktive på de luneste marts dage og

Læs mere »