Honning og jordbærdag lørdag den 28. juni

25.06.14

Pressemeddelelse

Sådan smager solskin

Der findes næppe to fødevarer, der er så tæt forbundet som honning og jordbær. Jo mere solen skinner, jo bedre bliver smagen af de danske jordbær. Og jo mere honning får bierne serveret i de danske blomster.

Der er til gengæld ikke så mange der ved, at honning og jordbær er en sand himmerigsmundfuld. Det kan du selv opleve lørdag den 28. juni 2014, hvor du kan få det serveret i Hammel og Omegns Biavlerforenings bigård ved Klintholm i Hammel.

Den 28. juni er udnævnt til årets ”Honning og jordbær dag” hvor biavlere og jordbæravlerne er gået sammen og ingen skal snydes for smagen af ny slynget honning og jordbær, der er en enestående sanseoplevelse.

Kl. 14.00 kan man således på Klintholm opleve hvordan honningen bliver taget fra bierne og derefter slynget. Foreningen vil været vært ved smagsprøver og man kan selv prøve at skrælle voksen af bitavlerne og derefter trække slyngen og få honningen ud af tavlerne.

Derefter kan man prøve at dyppe et jordbær i den ny slyngede honning og få en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Honning smager sødere end sukker. Dermed opnås mere sødme med færre kalorier og samtidig får man gavn af honningens gavnlige stoffer.

Den ny slyngede forårshonning, der for en stor del er hentet hjem af bierne fra de smukke gule rapsmarker, har netop den fine harmoniske smag, der indgår i en fuldendt symfoni med smagen af de røde bær. Senere på året bliver honningen kraftigere i smagen, for di bierne så henter den fra andre blomster i naturen, i haver, skov og hegn. Den aromatiske forårshonning sammen med de modne jordbær skaber den helt særlige smag af solskin

Yderligere oplysninger

Hammel og Omegns Biavlerforening

v/ Helge Kromann

Mobil 2257 6798

E-mail ighk@pc.dk

Del dette indlæg

Nyeste indlæg:

Et kig ind i Mjødens verden

Spændende medlemsarrangement torsdag den 6. oktober Et kig ind i Mjødens verden Brygmester og ejer af Gefion Bryghus, Benny Præstegaard, fortæller bl.a. om mjøden –

Læs mere »