Reminder: “Pas på bierne – de passer på dig” d. 11. marts 2023

Det er lørdag i uge 10: Spændende foredrag lørdag d. 11. marts 2023, kl. 13.30 – 16.00.

Foredrag i Hammel og Omegns Biavlerforening

Lørdag den 11. marts 2023 kl. 13.30 – 16.00 afholder Hammel og Omegns Biavlerforening foredrag i Gjern Kultur- og Idrætscenter, skovvejen 6, 8883 Gjern.

Pas på bierne – de passer på dig

Hans Jørn Kolmos vil i sit foredrag fortælle om biernes liv, deres sprog og deres betydning for planteverdenen og os mennesker. Og vil komme ind på, hvorfor bierne dør, og hvad vi kan gøre for at forhindre det.
Bierne er en følsom indikator for miljøets tilstand og menneskers sundhed. Derfor er det dybt bekymrende at man i disse år registrerer massedød blandt bier overalt i verden. Hvad er årsagen? Hvad betyder det for os mennesker? Og hvad kan vi gøre for at vende udviklingen?

Endelig vil Hans Jørn Kolmos også tale om honning. Det er et forunderligt produkt: lavet af bier i samspil med bakterier ud fra planters nektar og solens kraft. Det er ikke bare et levnedsmiddel, men også et lægemiddel, som bl.a. kan bruges i kampen mod sygdomsfremkaldende bakterier. Hans Jørn Kolmos vil fortælle om de ting i honning, som virker på bakterier, og vi skal se på, hvordan vi i den moderne medicin er begyndt at bruge honning til heling af kroniske sår.

Hans Jørn Kolmos er læge og biavler i sin sparsomme fritid. Gennem mere end 40 år har han passet bierne på Marjatta’s biodynamiske landbrug i Sydsjælland ved Præstø Fjord, – de har været en kilde til stadig fascination. Samtidig har jeg lært rigtig meget, som jeg kan bruge i mit arbejde som læge, for bier betyder rigtig meget for os mennesker.

Tilmelding kan foretages ved overførsel af 100 kr. pr. person til foreningens konto 5347  244188 (husk skriv navn) eller ved betaling på MobilePay til 190626 (husk skriv navn). Alternativ tilmelding kan ske til Poul Fjeldsted, mail fjeldstedpoul@gmail.com eller tlf. 23218994

Det er også muligt at betale ved indgangen, men vi vil helst at man tilmelder sig inden. Prisen er inkl. kaffe/the og brød. Alle er velkommen

På bestyrelsens vegne
Carl Aage Jakobsen / Poul Fjeldsted

Del dette indlæg

Nyeste indlæg:

Nyhedsbrev nr. 2, marts 2024

Hammel og Omegns Biavlerforening Nyhedsbrev nr. 2, marts 2024 Kære biavler Foråret er på vej – bierne er aktive på de luneste marts dage og

Læs mere »