Biernes verden

Bi universet.

Her finder du viden om honningbiens og vilde biers fascinerende verden. Du kan finde viden om biernes spændende liv og store betydning for naturen og fødevaresikring. Og der er viden om hvordan man som biavler laver honning og andre biprodukter som bivoks, bi-pollen og propolis.

Nedenstående links er forslag til Hjemmesider der giver inspiration:

Du kan også finde viden om bier og honning her på hjemmesiden, ved at klikke på Menu – Om bier og honning – og vælge et af undermenupunkterne der.

 
Gratis undervisningsmateriale og vejledning til skoler.

Værsgo. Det er gratis og til inspiration. På siden med linket biernes verden.dk finder du undervisningsmateriale og forslag til undervisningsforløb tilpasset undervisningen i forskellige fag og klassetrin. Der er beskrevet 8 hovedforløb tilpasset forskellige fag og klassetrin.

Der er undervisningsmateriale tilpasset undervisningsforløbet for 5 til 9 klasse og der er også links til sider, hvor der er ideer til læringsforløb for børn fra 0 til 4 klasse.
Her får du grundlæggende viden om biernes betydning for bestøvning af vilde og dyrkede planter samt viden om biodiversitetens betydning. Du lærer også, hvordan du kan gøre noget for bierne og andre insekter.

 
Lokale biformidlere

Der er også mulighed for at kontakte formidlere, der er uddannet til at hjælpe dig med at finde materiale til brug i undervisning og der er også mulighed for at arrangere et besøg til en bigård eller måske en bisafari som en del af undervisningsforløbet.

Besøgsbigårde:

Skolebigården “Hammel og Omegns Biavlerforening”

Formidler af besøgsgårde i Hammel og Omegns Biavlerforening:

  • Svenn Nilsson, Mobil:  21 27 67 45

Private besøgsbigårde som gerne modtager besøg af skoleklasser:

  • Svenn Nilsson, Vellev, Ulstrup, Mobil:  21 27 67 45
  • Bjørk Jeppsson, Silkeborg, Mobil:  60 68 68 55
  • Poul Fjeldsted, Gjern, Mobil:  23 21 89 94
  • Bjarne Overgaard, Gjern, Mobil:  29 26 70 57
  • Anette og Brian Christensen, Vellev, Ulstrup, Mobil:  60 10 64 59
  • Anne og Gert Aamand, Hadsten, Mobil:  21 17 17 88