Mjød aften

6. oktober 2022 afholdt Hammel og Omegns Biavlerforening et medlemsarrangement i Gjern Kultur- og Idrætscenter. Henved 25 medlemmer og ledsagere fik et spændende og inspirerende kig ind i mjødens verden.

Brygmester og ejer af Gefion Bryghus, Benny Præstegaard, der 3 uger tidligere indkasserede to medaljer ved ”Dansk Vinskue”: Bronzemedalje for sin æblemjød og guldmedalje samt titlen ”Årets Mjød 2022” for sin rabarbermjød, fortalte engageret om hans erfaring med brygning af mjød.

Grundprincipper for en basismjød blev forklaret, sammen med tips til hvordan det ikke behøver at være for svært eller alt for dyrt selv at forsøge sig. 1 liter vand og 1 glas (450 gr.) honning og gær i en beholder med gærlås – så er du i gang. Der blev nævnt ord for forskellige mjødtyper som Show Mead, Cyser, Melomel og Metheglin, forskellige gærtyper og ikke mindst gjort opmærksom på den super vigtige rengøring af materiel. Måling af sukkerindhold og tålmodighed synes også at være anbefalingsværdig.

I kaffepausen, hvor der sædvanen tro blev serveret ostemadder og mulighed for at smage foreningens egen honning, var der også mulighed for at smage på et lille sortiment af mjød fra Gefion Bryghus.

Du kan læse lidt flere notater og tips fra mjødaftenen her: Mjødaften i bi-foreningen 06.10.2022   – god fornøjelse

Del dette indlæg

Nyeste indlæg: