Æblepressedag

Som det fremgår af vores kalender, har der været planlagt æblepressedag forskellige steder i Favrskov kommune her i efteråret. I et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Hammel og Omegns Biavlerforening og Haveselskabet Favrskov har der været inviteret til familiedag først i Hadsten den 7. oktober, Hammel den 14. oktober, i Hinnerup den 17. oktober…

Og det slutter i morgen lørdag den 21. oktober fra 9.30 til 13.00 i Ulstrup, hvor alle interesserede kan dukke op og får sine æbler presset.

I Søften Nyt har journalist og ansvarshavende redaktør for Søften Nyt, Anders Godtfred-Rasmussen, skrevet en artikel om Æblepressedagen i Hinnerup d. 17.10, og vi har fået lov til at gengive det på HOB’s hjemmeside.

Læs hele artiklen ved at klikke her

Den del af artiklen der handler om Hammel og Omegns Biavlerforening er gengivet her:

Bier i haven

Bier er en vigtig del af naturen i Danmark og til at repræsentere dem var Hammel og Omegns Biavlerforening også tilstede ved biblioteket, med information om foreningen og en hel masse smagsprøver på honning som var meget populær blandt store og små.

 

Svend Nilsson er hobbybiavler og fortæller, at han har fem bistader derhjemme, som han passer og plejer gennem hele året, og ikke kun i sommersæsonen, hvor honningen bliver produceret.

“Bierne er vigtige for naturen og for os mennesker, og så smager det produkt de laver bare helt fantastisk, og det trækker også børn og voksne til, kan du se,” siger Svend inden hans kollega, Poul Fjeldsted, der er formand for foreningen tager over:

“Vi er et aktivt fællesskab i foreningen, og uddanner også nye biavlere hvert år i vores skolebigård, og det er vi selvfølgelig også her at fortælle om, men også hvorfor bierne er så vigtige for dig og mig og naturen” siger Poul inden han giver mig en træspatel, så jeg selv kan smage på honningen.

Del dette indlæg

Nyeste indlæg: