Møde i Skolebigården

31.07.2015

Kære begyndere og medlemmer af Hammel og Omegns Biavlerforening

Vi er nu klar med en plan for indvintringen af skolebigården og dermed afslutningen af årets skolebigårdsarbejde.

Af hensyn til koordineringen af instruktørernes arbejde i øvrigt. Tager vi honningen fra og fodrer første gang inden vi mødes igen torsdag den 6. august kl. 19.00.

Torsdag den 6. august kl. 19.00

Gennemgang af familierne. Er de dronning rette? Hvis ikke hvad gør vi så? Kan vi skaffe nye dronninger? Eller skal vi slå familierne sammen?

Medio/ultimo august: Dato meddeles senere

Første myresyre behandling. Behandlingen skal gentages fire dage i træk

Alle kursister kan få udleveret myresyre til max 10 familier. Udleveringen sker i skolebigården første behandlingsaften. Bestilling af myresyre på mail: flemt@fiberpost.dk. Husk at meddele antal familier. Bestilling af syre senest dagen før første behandling i skolebigården. Som nævnt ovenfor får i datoen senere afhængig af temperaturen.

Sidst i november / først i december

En gang sidst i november eller først i december, når familierne ikke har mere yngel, skal familierne behandles med oksalsyre. Også her meddeles datoen senere afhængig af, hvornår bierne synes det er for koldt til at fortsætte med at yngle.

Evalueringsmøde

Hvis vi har ressourcer til det, vil vi gerne tilbyde et møde i oktober/november, hvor vi sammen kan evaluere årets begynderkursus.

Som  det fremgår kan i se frem til, at vi løbende meddeler de endelige datoer og tidspunkter for årets afsluttende aktiviteter.

NB:

Som det ser ud i skolebigården lige nu, kan der blive tale om at foreningen, til begynderne, vil sælge to af de nye bifamilier enten på 6 eller 10 rammer. Vi afgør det når myresyre behandlingen er afsluttet. Interesserede kan sende mig en mail fjeldstedpoul@gmail.com. Er der flere interesserede end der er bifamilier til salg, trækker vi lod.

Vh

Flemming og Poul

 

Del dette indlæg

Nyeste indlæg: